Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 18:33

12
آذر
تغذیه سالم در ژاپن

تغذیه سالم در ژاپن

پرس‌‌های غذا در ژاپن بسیار کمتر از کشورهای غربی است و درنتیجه از پرخوری پرهیز میکنند. وعده‌های غذایی اصلی در ژاپن شامل سه وعده اصلی می باشد.

نیوشا خسرویانی؛ كارشناس تغذیه

 

 

نودل سالم

 نودل ( ماکارونی، رشته ) نیز بخشی از غذاهای اصلی ژاپنی‌‌ها را تشکیل می‌‌‌دهد. این نودل‌‌ها که از آرد گندم و گندم سیاه تهیه می‌‌‌شود، برای سیستم گوارشی مفید است. این نودل‌‌ها که فاقد آرد سفید است، سرشار از فیبر است. مصرف نودل به بدن در دفع کلسترول و تحریک روده کمک می‌‌‌کند.

درواقع نودُل یا مِن (به ژاپنی) به خمیری که از ترکیب آرد از قبیل آردگندم، آرد گندم سیاه (چاودار)، آرد برنج یا دیگر انواع آردهای نشاسته دار با آب و نمک بوجود آمده و سپس به شکل رشته‌های نازک و دراز شکل داده شده‌است، گفته می‌شود.

مصرف بالای سبزیجات

مردم ژاپن از سبزیجات استفاده فراوان می‌‌‌کنند به طوری که خوردن سوپ سبزیجات یا سالاد برای صبحانه امر غیرعادی نیست. رژیم غذایی ژاپنی‌‌ها سرشار از کلم برگ، کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، شاهی و... است. این گیاهان که سرشار از ویتامین C و فیبر است، خاصیت ضدسرطانی دارد. برای حفظ ماده مغذی، سبزیجات را به صورت بخارپز مصرف می‌‌‌کنند.

چای سبز

میزان نوشیدن چای سبز در این کشور بالاست. چای سبز تنظیم کننده فشار خون، کاهش دهنده قندخون، تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، کاهش دهنده کلسترول و کند کننده روند پیری است و از بروز سرطان پیشگیری می‌‌‌کند. چای نصف کافئین موجود در قهوه را دارد و به تجزیه روغن در دستگاه گوارش کمک می‌کند.

به همین دلیل ژاپنی‌ها معمولا هنگام صرف غذا چای می‌نوشند، بویژه وقتی که غذاهای سرخ‌شده می‌خورند. خوردن یک لیوان نوشیدنی خنک بنظر خیلی مطبوع میرسد .حال آنکه زمانی که شما آب سرد بعد از غذا میل میکنید آب سرد می تواند توده‌‌های چربی را که شما با غذا خورده اید سفت و منجمد کند .این عمل فرآیند هضم غذا را کند کرده و نیز زمانی که با اسید معده ترکیب می شود تجزیه شده و بسرعت توسط روده جذب می شود ، حتی سریعتر از غذای جامد .این ماده سطح روده را می پوشاند و تبدیل به چربی شده و محمل مناسبی برای سرطان می شود .پس بهترین کار  این ست که پس از خوردن غذا، سوپ یا نوشیدنی گرم ( مثل چای سبز یا آب گرم ) بخوریم .

فرآورده‌‌های سویا

فرآورده‌‌های سویا نیز مانند ماهی در ژاپن طرفداران زیادی دارد. فرآورده‌‌های سویا کاهش دهنده بیماری قلبی و فشار خون است و ماده اصلی برنامه غذایی ژاپنی‌‌ها محسوب می‌‌‌شود. سویا در پایین آوردن کلسترول موثر است. سس سویا، توفو و ناتو ( دانه سویای مخلوط شده با تخم‌‌مرغ خام روی برنج ) یکی از  اصلی میز غذای ژاپنی‌‌ها است.

دسرهای سالم

اگر چه ژاپنی‌‌ها از خوردن دسرهایی مانند بستنی یا کیک لذت می‌‌‌برند اما برای دسر، میوه‌‌های فصلی را ترجیح می‌‌‌دهند.

مصرف کم وعده‌‌های غذایی

پرس‌‌های غذا در ژاپن بسیار کمتر از کشورهای غربی است و درنتیجه از پرخوری پرهیز میکنند. وعده‌های غذایی اصلی در ژاپن شامل سه وعده اصلی می باشد.

 

برچسب ها: چای سبز، مواد غذایی در ژاپن، آشپزی در ژاپن، مصرف سویا سس غذای ژاپنی، دسر سالم ژاپنی، مصرف چای سبز در ژاپن، فرآورده های سویا تعداد بازديد: 1313 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز