Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 10:35

8
آذر
تغذيه در طلايي‌ترين دوره رشد

تغذيه در طلايي‌ترين دوره رشد

كودكان به دلیل رشد و فعالیت نیاز به انرژی، پروتئین و مواد مغذی كافی دارند. تغذیه مناسب می‌تواند موجب رشد كافی و افزایش قدرت یادگیری طی دوران تحصیل گردد.

تغذیه در طلایی‌ترین دوره رشد

 

 

كودكان به دلیل رشد و فعالیت نیاز به انرژی، پروتئین و مواد مغذی كافی دارند. تغذیه مناسب می‌تواند موجب رشد كافی و افزایش قدرت یادگیری طی دوران تحصیل گردد.

 

تغذیه مناسب چیست؟

تغذیه مناسب، داشتن یك برنامه غذایی متعادل، متناسب و متنوع شامل كلیه گروه‌های اصلی غذایی است كه برای تامین احتیاجات غذایی كودكان در سه وعده اصلی و حداقل دو میان‌وعده توصیه می‌شود.

 

گروه‌های مختلف غذایی

 گروه نان و غلات   گروه سبزی‌ها  گروه میوه‌ها  گروه شیر و فرآورده‌های آن  گروه گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها (مانند فندق، بادام، پسته و گردو ...).

 

گروه نان و غلات

 این گروه شامل انواع نان، برنج، ماكارونی، بیسكویت ساده و غلات صبحانه آماده مصرف است كه انرژی و مقداری از پروتئین مورد نیاز كودك را تامین می‌كند. كودكان روزانه باید حداقل 6 واحد از این گروه مصرف كنند كه نیمی از آنها از انواع غلات سبوسدار می‌باشد. هر واحد معادل یك برش نان به اندازه

10 × 10 سانتی‌متر (در مورد نان لواش 3-4 برش)، نصف لیوان ماكارونی یا برنج پخته، یك لیوان غلات آماده (برشتوك) یا سه عدد بیسكویت ساده می‌باشد.

 

گروه سبزی‌ها

 این گروه شامل انواع سبزی‌های برگی و غیر برگی است كه ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز كودك را تامین می‌كند. كودكان روزانه به پنج واحد از مواد غذایی این گروه نیاز دارند. هر واحد معادل 3-4 قاشق غذاخوری سبزی‌های پخته و یا حدود یك لیوان سبزی‌های خام شامل سبزی با برگ‌های سبز تیره یا زرد برای تامین انواع ویتامین‌هاست كه شامل اسفناج، هویج، بروكلی، كدو و ... می‌شود.

 

گروه میوه‌ها

 این گروه شامل انواع میوه‌های تازه و خشك (مانند انواع برگه‌ها) و تأمین‌كننده ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز كودك می‌باشد. كودكان باید روزانه پنج واحد از این گروه مصرف كنند. هر واحد معادل 1 عدد میوه‌خام متوسط (مثلاً یك عدد سیب متوسط یا حدود نصف لیوان آبمیوه یا كمپوت میوه) است. میوه‌ها و سبزی‌ها موجب شادابی و حفظ سلامت كودك می‌شوند.

 

گروه شیر و فرآورده‌های آن

 این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، كشك، دوغ و بستنی می‌باشد كه به دلیل داشتن كلسیم، فسفر، پروتئین و بعضی ویتامین‌ها برای رشد و استحكام استخوان‌ها، دندان‌ها و سلامت كودك مناسبند. كودكان باید روزانه 3-4 واحد از این گروه غذایی مصرف كنند. هر واحد از این مواد غذایی معادل یك لیوان شیر یا ماست، 30-45 گرم پنیر یا یك و نیم لیوان بستنی كم چرب است.

 

گروه گوشت، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها

 این گروه شامل انواع گوشت (مرغ، ماهی)، انواع گوشت قرمز، تخم‌مرغ، حبوبات و مغزها (مانند فندق، بادام، پسته و گردو و ...) می‌باشد كه پروتئین، آهن، روی و بعضی از مواد معدنی مورد نیاز كودك را تأمین می‌كند. كودكان باید روزانه 2-3 واحد از این گروه غذایی مصرف كنند. هر واحد از این گروه معادل 60-90 گرم گوشت است. به جای 30 گرم گوشت قرمز، ماهی یا ماكیان می‌توان از یك عدد تخم‌مرغ، نصف لیوان حبوبات پخته یا دو قاشق غذاخوری كره بادام زمینی استفاده كرد.

 

توصیه‌ها

 تنظیم برنامه غذایی به صورت سه وعده اصلی و حداقل دو میان‌وعده  مصرف صبحانه مناسب برای یادگیری بهتر، شادابی و تحرك بیشتر كودكان  استفاده از خشكبار و ساندویچ‌های سالم و مغذی، مانند نان و پنیر و گردو برای میان‌وعده‌ها  مصرف روزانه انواع میوه‌ها و سبزی‌های متنوع و تازه  داشتن تغذیه مناسب با مصرف كلیه گروه‌های غذایی  فعالیت بدنی و بازی حداقل یك ساعت در روز، استراحت كافی حداقل 8-10 ساعت در شبانه‌روز   كاهش مصرف قندهای ساده، مانند انواع شیرینی‌ها و آب‌نبات‌ها و ...   به حداقل رساندن مصرف تنقلات كم ارزش تغذیه‌ای (مانند چیپس و پفك) و نوشابه‌های گازدار   كاهش مصرف فرآورده‌های گوشتی آماده، مانند سوسیس، كالباس و همبرگر استفاده كمتر از غذاهای چرب و سرخ‌شده

برچسب ها: تغذیه، غلات، پروتئین، تخم‌مرغ، بیسكویت تعداد بازديد: 507 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز