Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 17:35

24
بهمن
گام‌های تغذیه‌ای در كاهش كلسترول خون

گام‌های تغذیه‌ای در كاهش كلسترول خون

اولین قدم این است كه چربی های آشكار در مواد غذایی را جدا كنید و چربی‏های اشباع یعنی چربی هایی كه در دمای اتاق جامد هستند (مانند شیر پرچربی، خامه، كره، پنیر پرچربی، پوست مرغ و چربی گوشت) را كمتر مصرف نمایید.

تحریریه ماهنامه دنیای تغذیه

 

نخستین گام در كاهش كلسترول خون، رعایت رژیم غذایی مناسب و ورزش است. 
- اولین قدم این است كه چربی های آشكار در مواد غذایی را جدا كنید و چربی‏های اشباع یعنی چربی هایی كه در دمای اتاق جامد هستند (مانند شیر پرچربی، خامه، كره، پنیر پرچربی، پوست مرغ و چربی گوشت) را كمتر مصرف نمایید.
- از مصرف غذاهای چرب و با كلسترول بالا نظیر مغز، جگر، دل، كله پاچه، زرده تخم مرغ، سس‌های حاوی زرده تخم مرغ، كره، روغن نارگیل، روغن حیوانی، شكلات، شیرینی های خامه دار، كیك، سیب زمینی سرخ شده، سوسیس و كالباس اجتناب نمایید. 
- ماهی، مرغ و حبوبات چربی مضر كمتری دارند و منابع غذایی خوبی هستند. بهتر است ماهی و مرغ به‌صورت كبابی، آبپز یا بخارپز مصرف شوند.
- شیر و انواع لبنیات كم‌چربی مصرف كنید.
- سبزیجات و میوه‌ها چربی كمی دارند و همچنین یك منبع سرشار از ویتامین ها هستند، بنابراین از این مواد زیاد مصرف نمایید.
- در صورت استفاده از چربی، از چربی‌های غیراشباع مانند روغن ذرت، كنجد، آفتابگردان، سویا و زیتون استفاده كنید.
- سس سالاد كم‌چربی و ترجیحاً بدون چربی مصرف كنید. بهتر است به جای سس سالاد از آبلیمو استفاده نمایید.
- از مصرف زیاد نمك بپرهیزید.
- به جای گوشت قرمز تا حدامكان از گوشت سفید به ویژه گوشت ماهی استفاده كنید.
- برای تهیه غذاهای خود از عدس، لوبیا، نخود و دیگر حبوبات بهره بگیرید.
- از نان‌های با آرد سبوسدار مثل سنگك بیشتر استفاده كنید.

راهنمای مصرف غذا

از این غذاها بیشتر استفاده كنید
- شیر كم چرب (2 -1 درصد چربی) یا بدون چربی، ماست (چربی 2 درصد یا كمتر)، پنیرهای تهیه شده از شیر یا ماست بدون چربی
- قسمت‌های بدون چربی گوشت
- نان، غلات كامل، برنج، ماكارونی و غذاهای مشابه
- سبزی‌های تازه، كنسرو شده یا منجمد شده بدون سس مثل نخودفرنگی، سیب زمینی، ذرت، هویج، كلم، گوجه فرنگی و كدو
- میوه ها مانند سیب، انواع برگه، انواع توت، آلو، كشمش، پرتقال و انگور
- حبوبات از قبیل عدس و انواع لوبیا
- بیسكویت‌های كم‌چربی

از این غذاها كمتر استفاده كنید
- بیسكویت‌های كرمدار و پرچربی، پیراشكی، شكلات و بستنی
- غلات طبخ‌شده با روغن نارگیل
- سبزی هایی كه با سس‌های محتوی خامه یا كره طبخ شده باشند
- غذاهای سرخ شده
- انواع كیك‌های میوه‌ای و دسرهای مختلف
- غذاهایی كه دارای مقدار زیادی گوشت باشند
- انواع چیپس

 

برچسب ها: تغذیه و کلسترول، تغذیه و بیماری، تغذیه و قلب، تغذیه و کاهش کلسترول خون، رژیم درمانی کلسترول بالا تعداد بازديد: 611 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز