Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 15:47

22
آذر
حقايق تغذيه‌ای در مورد سرطان پستان (بخش دوم)

حقايق تغذيه‌ای در مورد سرطان پستان (بخش دوم)

سیدهای چرب امگا – 6 و اسیدهای چرب ترانس در رژیم‏های پر چرب می‏توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش داده، درحالیکه اسیدهای چرب امگا – 3 و همچنین روغن زیتون این خطر را کاهش می‏دهند

رابطه رژیم غذایی با سرطان پستان 

در زیر به نقش برخی از اجزای غذایی اشاره می‏شود: 

چربی‏ها

اسیدهای چرب امگا – 6  و اسیدهای چرب ترانس در رژیم‏های پر چرب می‏توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش داده، درحالیکه اسیدهای چرب امگا – 3 و همچنین روغن زیتون این خطر را کاهش می‏دهند. اما احتمال تأثیر میزان چربی در رژیم‏های غذایی پرچرب برافزایش خطر سرطان پستان در سنین پیش از یائسگی در مقایسه با پس از آن بیشتر است. 

کربوهیدرات‏ها

نتیجه مطالعات انجام شده در مورد تأثیر کربوهیدرات‌های تصفیه شده بر شانس بروز این سرطان قطعی نیست. اما چون با چاقی و آثار متابولیک آن یعنی افزایش سطح هورمون‏های تحریک کننده رشد تومور ( انسولین و هورمون‏های شبه رشد) همراه هستند، می‏توانند با افزایش خطر سرطان پستان هم در ارتباط باشند. 

پروتئین

در مطالعات اپیدمیولوژیک ارتباطی بین مصرف پروتئین که عمدتاً در گوشت‏ها، محصولات لبنی، تخم‏ مرغ، حبوبات، نان، آجیل و سویا یافت می‏شود و سرطان سينه دیده نشده، اما رژیم‏های غربی به علت اینکه غنی از گوشت قرمز و فقیر از منابع فیبری هستند، می‏توانند تولید ترکیبات سرطانزا از جمله ترکیبات N- نیتروزو را در بدن افزایش دهند. همچنین مصرف فرآورده‏های لبنی پرچرب با افزایش خطر سرطان پستان درسنین پیش از یائسگی درارتباط است. بنابراین خوردن فرآورده‏های محصولات لبنی کم چرب همراه با مصرف روزانه میوه‏ها و سبزی‏ها که از منابع غذایی غنی از فیبر، ویتامین‏ها، آنتی اکسیدان‏ها و فیتوکمیکال‌ها به شمار می‏روند،‌ می‏تواند کمک زیادی به کاهش خطر سرطان پستان بنماید.


مصرف سویا و فیتواستروژن‏های موجود در آن بویژه در سنین نوجوانی و پیش از بزرگسالی می‏تواند از بدن در برابر ابتلا به سرطان پستان محافظت کند. اما مصرف مکمل‏های تجاری حاوی سویا و فیتواستروژن‏های آن در زنانی که در آنها سرطان پستان تشخیص داده شده است، توصیه نمی‏شود، زیرا فیتواستروژن‏ها می‏توانند با افزایش تحریک هورمون‏های زنانه، سبب تحریک رشد تومور شوند.
از سوی دیگر مصرف زیاد فیبر‏های غذایی می‏تواند با قطع چرخه‏ روده‏ای – کبدی هورمون‏های زنانه‏، خطر سرطان پستان را کاهش دهد. همچنین دریافت منابع غذایی کلسیم، ویتامین D و فولات به ویژه در سنین پیش از یائسگی با کاهش خطر بروز این سرطان همراه بوده است. به طور کلی مشاهده شده در افرادی که مواجهه بیشتري با نور خورشید داشته‌اند،‌خطر بروز این سرطان کمتر است. 


به عنوان نتیجه ‏گیری نهایی،‌ توصیه‏ های زیر می‏تواند در کاهش خطر بروز سرطان پستان سودمند باشد: 

1- انجام فعالیت‏های فیزیکی به طور منظم 

2- اجتناب از افزایش وزن و نگهداری وزن بدن در محدوده طبیعی از طریق استفاده از یک رژیم غذایی سالم و متعادل. 

3- مصرف مرتب میوه‏ها و سبزی‏های متنوع با رنگ‏های مختلف؛ زیرا میوه‏ها و سبزی‏ها حاوی بیوفلاونوئیدهای گوناگونی هستند که هر کدام دارای آثار ضد سرطانی منحصر به فرد می‏باشند. 

4- کاهش مصرف گوشت قرمز، چربی‏های اشباع و کربوهیدرات‌های تصفیه شده (اعم از انواع شیرینی‏ و نان‌های تهیه شده با آرد سفید) و همچنین لبنیات و گوشت‏های پرچرب حاوی چربی‏های اشباع و جایگزین کردن آنها با حبوبات،‌ سویا، محصولات لبنی کم چرب، ماهی و‌ تخم‏ مرغ. 

5- قرار گرفتن بیشتر در معرض نور خورشید: به این ترتیب که حداقل 10 دقیقه در روز ترجیحاً از ساعت 10 صبح تا 2 بعدازظهر بدون استفاده از ضد آفتاب یا پوشش زیاد در برابر نور مستقیم آفتاب قرار بگیرید. این توصیه خصوصاً برای افرادی که در مکان‌های کم نور و سرپوشیده زندگی می‏کنند، کاربرد دارد. 

6- اجتناب از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی، اشعه‏های یونیزه کننده، سموم قارچی و بعضی ویروس‌ها. 

7- آشنایی با روش‏های سالم پخت از جمله بخار پز کردن و اجتناب از به کار بردن حرارت‌های بالا برای پخت مواد غذایی که سبب سوخته شدن قسمت‏هایی از مواد غذایی می‏شود؛ به عنوان مثال برشته کردن نان یا کباب کردن گوشت با استفاده از شعله مستقیم. همچنین مصرف غذاهای سرخ شده به مقدار زیاد و مکرر شانس ابتلاء را بالا می‏برد. 

8- اجتناب از مصرف غذاهای فرایند شده که حاوی ترکیبات N – نیتروزو هستند، از جمله: گوشت‏های فرآیند شده . 

9- استفاده کمتر از غذاهای آماده، فست‏فودها و غذاهای رستورانی و جایگزین کردن آنها با مواد غذایی سالم و تازه. 

حقايق تغذيه‌ای در مورد سرطان پستان (بخش اول)

 

برچسب ها: سرطان پستان، رژیم غذایی مناسب سرطان پستان، غذاهای مخصوص سرطان پستان، عوامل کاهش سرطان پستان، مواد غذایی برای سرطان پستان تعداد بازديد: 595 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز