Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403 - 17:28

7
اردیبهشت
آشپزی ویژه بیماران مبتلا به دیابت (2)

آشپزی ویژه بیماران مبتلا به دیابت (2)

شما می‌توانید با برنامه غذایی درست، فعالیت بدنی منظم و نگهداری وزن در حد ایده‌آل، به كنترل مطلوب قند خون دست یابید.

 

 روغن ترانس برای باروری و قلب و عروق مضر می‌باشد. روغن ترانس معمولا در مارگارین، شیرینی‌ها، کیک‌ها، دونات‌ها و غذاهای سرخ‌شده رستوران‌ها مخصوصا فست فودها یافت می‌شود. مانند روغن اشباع، روغن ترانس نیز LDL کلسترول را افزایش و HDL کلسترول را کاهش می‌دهد. همچنین موجب افزایش لخته خون و التهاب می‌شود.

 هر روز صبح، غلات پرفیبر را برای صبحانه انتخاب كرده و از مصرف غلات دارای مقادیر زیاد شكر خودداری كنید.

 به جای آبمیوه از میوه تازه استفاده نمایید.

 روزانه حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

سعی كنید وزن مطلوب خود را حفظ نمایید.

 مغزهای گردو، بادام و ... در گروه چربی‌ها قرار می‌گیرند و هر واحد از آنها برابر 2 قاشق سوپخوری است.

كنترل دیابت

 شما می‌توانید با برنامه غذایی درست، فعالیت بدنی منظم و نگهداری وزن در حد ایده‌آل، به كنترل مطلوب قند خون دست یابید.

 نگهداری وزن در میزان طبیعی به كنترل چربی‌های خون و كاهش فشار خون نیز كمك می‌كند. تعدادی از مبتلایان به دیابت برای كنترل قند خون طبق نظر پزشك به مصرف قرص‌های خوراكی پایین آورنده قند خون یا انسولین نیاز دارند.

كنترل قندخون =  فعالیت بدنی منظم +  برنامه غذایی درست

اهداف رژیم درمانی در دیابتی‌ها

-  رساندن قند خون به سطح طبیعی

-  حفظ سطح چربی‌های خون در حد طبیعی

-  كاهش مشكلات خاص بیماران دیابتی

-  به دست آوردن و حفظ وزن ایده‌آل

-  رساندن مواد مغذی به بدن به میزان لازم

-  تأمین انرژی موردنیاز بدن جهت انجام فعالیت‌های لازم

-  جلوگیری از بروز عوارض و مشكلات ناشی از دیابت

 نكاتی برای مصرف میوه‌ها

 سعی كنید میوه‌ها را بصورت خام مصرف نمایید.

 میوه‌های خشك شده در واقع شكل تغلیظ شده هستند كه مقادیر زیادی قند دارند، بنابراین باید به میزان اندكی مصرف شوند.

 انگور دارای قند زیادی است كه اگر آن را به مقدار زیاد مصرف كنید، بر كنترل قند خون شما اثر می‌گذارد.

 در هنگام خرید سعی نمایید میوه‌های كوچك‌تر را انتخاب كنید.

 خوردن میوه‌ها بصورت كامل بهتر از مصرف آبمیوه‌ها است.

 از دسرهای آماده كه چربی و قند بالایی دارند استفاده نكنید.

 اگر علاقه زیادی به مصرف آبمیوه دارید آن‌ را با افزودن آب رقیق نمایید و یا آب را به میوه له شده اضافه كنید و به خاطر داشته باشید كه نباید به آن شكر اضافه نمایید.

 همچنین به منظور پیشگیری از یبوست و دیگر عوارض گوارشی سعی كنید تا حد امكان میوه‌ها را با پوست مصرف نمایید.

 برونیس شكلاتی

مواد لازم برای تهیه 20 عدد برونیس

خرمای خشك                      150 گرم               400 كیلوكالری

روغن مایع                          70 میلی لیتر          630 كیلوكالری

آرد سبوسدار                      120 گرم                370 كیلوكالری

بیكینگ‌پودر                         1 قاشق چایخوری    15 كیلوكالری

پودر كاكائو                         3 قاشق چایخوری    45 كیلوكالری

شیر كم چرب                     یك دوم پیمانه         60 كیلوكالری

گردوی خرد كرده                50 گرم                340 كیلوكالری

روش تهیه  برونیس شكلاتی

فر را با حرارت 175 درجه سانتیگراد یا 350 درجه فارنهایت تنظیم و روشن كنید. خرما را كمی قبل از استفاده در آب جوش بریزید تا نرم شود. آنگاه خرما را در مخلوط‌كن بریزید تا كاملا نرم شود. حالا روغن مایع را به مخلوط خرمای نرم‌شده بیفزایید و سپس به ظرف مناسبی منتقل كنید و آرد را به همراه بیكینگ‌پودر به مخلوط بیفزایید.

پودر كاكائو را نیز به همراه شیر و گردو به خمیر فوق اضافه نمایید. خمیر را با دست مالش دهید و در قالبی كه ته آن را چرب كرده و آرد پاشیده‌اید، منتقل كنید. حالا سطح آن را صاف نمایید و قالب را به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا بپزد.

برای اطمینان از پخت برونیس، كاردی را در آن فرو ببرید. اگر كارد به محتویات برونیس آغشته نشد، نشان‌دهنده پخته‌شدن آن است. اكنون برونیس را از فر بیرون بیاورید تا خنك شود. سپس آن را به 20 قسمت برش دهید و میل كنید.

 نکاتی درمورد این غذا

شیرینی که در این قسمت معرفی شده به علت داشتن گردو و غلات سبوسدار می‌تواند برای دیابتی‌ها با توجه به مطالب فوق ضرر کمتری داشته باشد. توجه داشته باشید که مصرف حتی اینگونه شیرینی‌ها به مقدار زیاد و روزانه توصیه نمی‌شود، اما برای گاهگاهی که میل به شیرینی دارید، می‌تواند از بقیه شیرینی‌های چرب و پرشکر بهتر باشد.

 

 

 

برای خواندن بخش اول- آشپزی ویژه بیماران مبتلا به دیابت- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: فشار خون، کلسترول، قند خون، روغن ترانس، افزایش لخته خون، غلات پرفیبر، كنترل دیابت، رژیم درمانی در دیابتی‌ها تعداد بازديد: 596 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز