Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 03:31

30
خرداد
دانستنی های پوکی استخوان

دانستنی های پوکی استخوان

از دست دهی کلسیم استخوان که موجب پوکی استخوان می‌گردد، غالباً نزد زنان پس از یائسگی و مردان در حوالی 70 سالگی ملاحظه می‌شود. این مقاله در ارتباط با پوکی استخوان و طب سنتی است.

­­متخصصان تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی ایران، زیر نظر دکتر فروغ اعظم طالبان و دکتر تیرنگ‌رضا نیستانی

 

نشانه‌های پوکی استخوان شامل درد پایین کمر، خمیدگی پشت، کوتاه شدن قد و افزایش خطر شکستگی است.

ارث، فعالیت بدنی و رژیم غذایی مهم‌ترین عوامل در این بیماری هستند. پس از حدود 30 سالگی، دیگر کلسیم چندان صرف استخوان سازی یا افزودن بر توده استخوانی نمی‌شود.

با این حال، دریافت مقادیر کافی کلسیم از طریق رژیم غذایی همچنان برای حفظ توده استخوانی و کند کردن سیر از دست دهی استخوان ضرورت دارد.

پس از یائسگی، زنان باید مقادیر کافی از غذاهای استروژنیک مانند سویا مصرف کنند تا از فقدان بیشتر ماده استخوانی پیشگیری شود.

ورزش‌های همراه با تحمیل وزن بر استخوان‌ها مانند پیاده روی، وزنه برداری، یوگا و تای چی به افزایش چگالی استخوان کمک می‌کنند.

دریافت مقادیر زیاد پروتئین در رژیم غذایی موجب خروج کلسیم از استخوان‌ها می‌شود.

نمک، کافئین (بیش از 2 یا 3 فنجان در روز)، نوشابه‌های غیر الکلی کربنه، استعمال دخانیات و ورزش شدید نیز سبب دفع کلسیم می‌شود.

منیزیم، ویتامین D، بور (در میوه‌ها و مغز دانه‌ها یافت می‌شود)، منگنز و روی برای متابولیسم کلسیم استخوانی ضروری هستند.

معلوم شده است که ایزوفلاوون‌های پروتئین و سویا به مقدار ميلی‌گرم 900 در روز، چگالی استخوان را افزایش می‌بخشند.

دریافت بهینه کلسیم، 1500ميلی‌گرم در روز پیشنهاد شده است هر چند که حتی این مقدار کلسیم هم بر استعداد ژنتیکی برای ابتلا به این بیماری بی‌تأثیر می‌باشد.

الف) مواد مغذی مفید برای پوکی استخوان

کلسیم – 1000-800 ميلی‌گرم در صورتی که با رژیم غذایی تنها 700 -500 ميلی‌گرم فراهم شود، اشکال سیترات، لاکتات و آسپارتات بیشترین قابلیت جذب را دارند.

منیزیم – 350-250 ميلی‌گرم، کمبود آن غالباً در بیماران مبتلا به پوکی استخوان یافت می‌شود، می‌تواند چگالی استخوان را بهبود بخشد.

ویتامین د-220 واحد بین المللی، برای حصول بیشترین تأثیر با کلسیم مصرف شود.

بور – 3 ميلی‌گرم؛

منگنز- 20-10 ميلی‌گرم؛

روی – 30-10 ميلی‌گرم؛

مس – 2 ميلی‌گرم، به پیشگیری از کاهش ماده استخوانی کمک میکند؛ وضعیت روی را متوازن می‌نماید؛

ویتامین K- 1 ميليگرم، برای زنان یائسه، از کاهش کلسیم استخوان پیشگیری میکند و چگالی استخوان را افزایش می‌دهد.

سیلیس- چگالی مواد معدنی استخوان را افزایش می‌بخشد.

استرونسیوم (strontium) – ميلی‌گرم 3-1، درد استخوانی را کاهش و توده استخوانی را افزایش می‌دهد.

ب) غذاهای مفید برای پوکی استخوان

غلات کامل؛  جو دوسر،                              

 میوه‌های تازه؛ پیاز؛ اسفناج؛ مارچوبه؛ آناناس، عسل؛

جعفری؛ سیب؛ حبوبات؛ آووکادو؛

گلابی؛ فراورده‌های سویا؛ انگور؛ کشمش؛ خرما، هلو                                                        

لبنیات کم چرب؛ تخم مرغ؛

ماهی چرب؛ ماهی آزاد؛ شاه ماهی؛ ماهی خالمخالی؛ ماهی تن آلباکور؛ ساردین، غذاهای دریایی

سبزی‌های برگ‌دار  به رنگ سبز؛ کلم بروکلی؛ کلم؛ سبزی قاصدک؛ گل کلم؛                                   

سیر، فلفل سیاه؛ زنجبیل.

عصاره‌ها:

سیب؛ چغندر؛ انواع توت؛هویج؛ کرفس؛ سبزی‌های برگدار- به رنگ سبز؛

لیمو؛ جعفری؛ آناناس.

ج) سایر توصیه های مفید برای پوکی استخوان

گیاه درمانی

دم اسبی – حاوی سیلیکون، کمک به حفظ توده استخوانی؛

خربق سیاه Black cohosh- بهبود دهنده چگالی استخوان، دارای فعالیت استروژنی؛

شیرین بیان Licorice- دارای اثرات استروژنی و پروژسترونی؛

دونگ کوای (dong quai)، تک شاخ (false unicorn)، رازیانه- دارای فعالیت استروژنی.

طب فیزیکی

تمرینات تای چی؛ بازتاب شناسی

درمان ذهنی- جسمی

یوگا؛

مراقبه؛

تصویرسازی ذهنی؛

خواب درمانی.

 

برچسب ها: درمان پوکی استخوان، تغذیه و پوکی استخوان، نشانه های پوکی استخوان، پوکی استخوان و طب سنتی، علائم پوکی ستخوان، تغذیه و استئوپروز، مواد مغذی مفید برای پوکی استخوان، غذاهای مفید برای پوکی استخوان، گیاه درمانی پوکی استخوان تعداد بازديد: 1155 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز