Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 11:05

25
مهر
قارچ از دیدگاه طب سنتی

قارچ از دیدگاه طب سنتی

در این مقاله با خواص قارچ از نظر طب سنتی و مزاج و طبع قارچ آشنا می‌شوید. روایات زیادی از ائمه اطهار برای فواید قارچ در درمان بیمار‌ی‌ها عنوان شده است.

دکتر سید مهدی میرغضنفری؛ متخصص طب سنتی

 

در مورد قارچ احادیثی وجود دارد. از پیامبر خدا (ص) نقل شده است كه: «قارچ از گیاهان مفید و حتی بهشتی است و آب آن برای درد چشم سودمند است.»

در جای دیگر، قارچ را با گیاه مَنّ (منّ و سلوا كه در قرآن هم هست) مرتبط دانسته‌اند باید توجه داشت که قارچ انواع مختلفی دارد و همه آن‌‌ها الزاما مفید نمی باشند.

باید با تحقیق مفصل تر مشخص شود که گیاهی که مد نظر حضرت معصوم (ع) بوده است چه قرابتی با قارچ امروزی داشته و یا از چه نوع قارچی می‌‌باشد.

از نظر طب سنتی قارچ دارای مزاج سرد و تر است و میزان سردی و رطوبت نسبتا زیادی دارد در مناطق گرمسیری (مانند مناطقی که حضرات معصومین علیهم السلام ساکن بوده اند) و نیز در انسان‌‌هایی که دارای کارهای سنگین بدنی یا مزاج گرم می‌‌باشند، مصرف آن برای جلوگیری از افزایش حرارت بدن و معده و جوشش خون می‌‌تواند مفید باشد.

اگر توسط مردم امروز که عموما دارای فعالیت بدنی زیادی نبوده و گوارش و بدن‌‌های ضعیفی دارند، زیاد خورده شود و جزء خوردنی‌های روزمره انسان قرار گیرد، می‌تواند منجر به ضرر شود.

مخصوصاً در افرادی با مزاج سرد و رطوبتی یا در افرادی با بلغم یا سودای زیاد و یا در اقلیم‌های سردسیری و فصول سرد، مناسب نمی‌باشد.

قارچ ماده و اخلاط خیلی غلیظی در بدن تولید می‌كند، غلظت خون را بالا می‌برد و در نتیجه ممكن است منجر به عوارضی بشود. بیماری‌‌های سوداوی را زیاد می‌كند.

در واقع تولید مایع لزج، بلغم و سودا را در خون و بدن زیاد می‌كند و ما می‌دانیم كه این خود می‌تواند مقدمه بسیاری از بیماری‌ها از جمله سكته‌ها و انسدادهای عروقی باشد.

اگر زیاد مصرف شود ممكن است منجر به حالت قی، تهوع و استفراغ شود.

به خاطر سنگینی كه در بدن ایجاد می‌كند، ممكن است باعث كرخت شدن سر، احساس سنگینی، حالت تنگی نفس و حتی بند آمدن ادرار شود.

بهتر است برای مصرف پخته شود یا تفت داده شود (به صورت آبپز یا بخارپز بهتر است) و همراه با گیاهان و ادویه‌های گرم مثل پونه استفاده شود.

قارچ هضم سنگینی دارد و نفاخ است. افراد با مزاج سرد یا معده‌های سرد و ضعیف باید در مصرف آن احتیاط كنند تا دچار درد معده و قولنج نشوند.

بنابراین افراد گرم مزاج بهتر می‌توانند از این گیاه استفاده كنند، ولی مسلما توصیه نمی‌شود كه هر روز از این گیاه استفاده شود.

به طور پخته شده و گهگاه در كنار غذاها و خورشت‌ها اشكالی ندارد، ولی باید رعایت مزاج و فصل بشود.

 

 

برچسب ها: فواید قارچ، خواص قارچ، قارچ و طب سنتی، قارچ در نظر طب سنتی، مزاج قارچ، طبع قارچ، سبزی ها و میوه ها تعداد بازديد: 4295 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز