Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 18:23

30
مرداد
پیشگیری از بیماری های پوستی در استخر

پیشگیری از بیماری های پوستی در استخر

استخر‌های شنا یکی از راه‌های انتقال بیماری‌های پوستی و عفونی است که این بیماری‌ها متعدد و متنوع‌اند. این گونه بیماری‌ها از طریق آب آلوده و بدن شنا‌گران به دیگران می‌تواند منتقل شود.

دکتر گیتا فقیهی؛ متخصص پوست و مو

 

استخر‌های شنا یکی از راه‌های انتقال بیماری‌های پوستی و عفونی است که این بیماری‌ها متعدد و متنوع‌اند.

این گونه بیماری‌ها از طریق آب آلوده و بدن شنا گران به دیگران می‌تواند منتقل شود، زیرا در مدت محدودی تعداد زیادی از افراد از آن آب استفاده می‌کنند که همیشه می‌تواند خطر انتقال میکروب‌ها و ویروس‌ها را در پی داشته باشد.

امراض آب آلوده استخرها

بیماری‌های جلدی و پوستی

بیماری‌هایی که بیش از سایر امراض در استخر‌های شنا دیده شده و شناگران را تهدید می‌کند.

عفونت‌های پوستی و بیماری‌های قارچی مانند: ورسیکالر، کچلی، زرد زخم، عفونت پزودومونایی و خارش بین انگشتان و کشاله پای شناگران و انواع زگیل‌ها و مولوسکوم‌ها است.

بیماری‌های گوارشی و اسهال‌ها

میکروب‌های مولد بیمارهای دستگاه گوارش برای زنده ماندن در آب استخر قدرت بیشتری دارند، بنابراین بزرگترین خطر هنگامی ‌پیش می‌آید که بیماری‌های عفونی روده‌ای بین مردم شایع و همچنین استخر شلوغ‌تر باشد. 

عفونت چشم و گوش و حلق و بینی

بیماری‌های مربوط به گلو درد چرکی و ورم ملتحمه چشم از متداول‌ترین امراض بین شناگران است.

بنابراین بی توجهی به درجه حرارت آب استخر و محیط اطراف آن و نبودن کلر آزاد در آب استخر شرایط را برای رشد و تکثیر این گونه بیماری‌ها فراهم می‌کند. 

بیماری‌های انگلی

یکی از مهم‌ترین بیماری‌های انگلی بیماری خونی به نام شیستوزمازیس است.

در مناطق گرمسیر چنانچه استخر با آب رودخانه‌ای پر شود که عامل این بیماری در آن باشد احتمال می‌رود افراد سالمی ‌را که در چنین آب‌هایی شنا می‌کنند آلوده کند.

اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از آلودگی

برای جلوگیری از انتشار الودگی‌های میکروبی و انگلی حاصل از انتقال بیماری شناگران به آب استخرها باید این اقدام‌های بهداشتی را انجام داد:

* آب استخر باید دائم تصفیه و گندزدایی شود.

* از پذیرش مراجعان بیش از حد ظرفیت استخر جلوگیری شود.

* حوضچه اطراف استخر، محل‌های رخت کنی و دوش‌ها دائم نظافت و ضد عفونی گردد.

* حوضچه کوچکی برای ضد عفونی کردن شناگران قبل از ورود به استخر برای مبارزه با بیماری‌های قارچی و ویرال انگشتان پای شناگران احداث گردد.

* هر شناگر باید از مایو، کلاه شنا، حوله، دمپایی مجزا و مخصوص به خود استفاده کند و نباید به صورت مشترک از این وسائل استفاده کرد.

* شناگران پیش از ورود به استخر از نظر سرما خوردگی، جوش و تبخال و سایر بثورات پوستی، التهاب چشم‌ها و یا هر عفونت دیگری که بر اثر آن احتمال آلودگی آب و در نهایت سایر شناگران را سبب می‌شود از نظر ظاهری معاینه شوند و در صورت داشتن مورد خاص آن بیماری از ورود آنها به استخر جلوگیری شود.

* کیفیت فیزیکی و باکتریولوژیکی آب استخر در تمام مدت باید آزمایش شود.

* برای بازدید کننده ورودی و خروجی جدا در نظر گرفته شود.

* درجه حرارت مناسب برای آب استخر رعایت شود.

* شناگران باید قبل از ورود به استخر دوش بگیرند و پس از خروج از استخر نیز بدن خود را با مواد شوینده خوب بشویند و سپس در صورت دارا بودن پوست خشک از لوسیون‌های نرم کننده بدن استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

مراقبت از کودک در استخر

روش دوخت حوله استخر

شنا ورزشی بی نظیر برای بارداری

سلامتی و شادابی با شنا

 

برچسب ها: زندگی آنلاین، پیشگیری از بیماری های پوستی در استخر، آب آلوده استخر، خطرات آب آلوده استخر، امراض آب آلوده استخرها، پیشگیری از آلودگی در استخر، استخر و بیماری های انگلی، استخر و عفونت تعداد بازديد: 278 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز