Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 10 فروردین 1403 - 16:25

20
تیر
غذاهایی كه با وارفارین تداخل دارند (2)

غذاهایی كه با وارفارین تداخل دارند (2)

مصرف فرآورده‌های لوبیای سویا و شیر سویا باعث كاهش اثر ضد لخته‌ای وارفارین و افزایش احتمال بروز لخته می‌گردد. از مصرف فرآورده‌های حاوی سویا خودداری نمایید.

 

برای مثال مصرف 2 فنجان كاهوی خرد شده برای ناهار یا نصف فنجان كلم براكلی پخته شده برای شام مشكلی ایجاد نخواهد كرد.

اگر هم عادت به مصرف زیاد موادغذایی غنی از ویتامین K ندارد 1/5 فنجان كاهو یا كلم خرد شده برای ناهار یا شام كفایت می‌كند.

مصرف خورش‌هایی چون قورمه سبزی و كرفس كه حاوی سبزیجات پخته شده می‌باشند، به مقداری مجاز است كه حاوی نصف فنجان سبزیجات پخته شده باشد، یعنی حدودا یك كاسه كوچك خورش منعی ندارد، ولی نكته قابل توجه در این مورد این است كه در صورت مصرف اینگونه غذاها دیگر سالاد یا سبزی خوردن و یا سبزیجات برگ سبز آبپز شده همراه با آن مصرف نگردد.

تداخلات وارفارین با رژیم غذایی

رژیم غذایی بیمار باید شامل كلیه مواد غذایی مورد نیاز بدن باشد. اگر نیاز به كاهش وزن باشد باید تحت نظر متخصص تغذیه این كار را انجام داد. در نظر داشته باشید كه هرگونه تغییر مهم و شدید در رژیم غذایی می‌تواند در نحوه پاسخ بدن بیمار به وارفارین موثر باشد.

زنجبیل

این داروی گیاهی از تشكیل لخته در خون جلوگیری می‌نماید، لذا باید از مصرف آن خودداری شود.

سیر

ثابت شده است كه سیر از تشكیل لخته در خون جلوگیری می‌كند و باعث افزایش رقت خون می‌گردد. بیمارانی كه وارفارین مصرف می‌نمایند نباید بیشتر از 1 حبه سیر در روز مصرف كنند زیرا ممكن است باعث رقیق شدن بیش از حد خون و احتمال خونریزی گردد.

روغن

روغن‌های نباتی آفتابگردان، كانولا، سویا و پنبه دانه از منابع غنی ویتامینK می‌باشند. ضمن پیروی از یك رژیم غذایی كم چرب، از افزودن روغن‌های مخصوص سالاد یا پخت وپزبه غذا خودداری نمایید.

خیار

پوست خیار حاوی ویتامین K می‌باشد. تا حد امكان خیار را بدون پوست مصرف نمایید.

 چای سبز

چای سبز باعث خنثی شدن اثر وارفارین می‌گردد. بنابراین افرادی كه چای سبز و وارفارین مصرف می‌نمایند، ‌باید خون خود را مرتبا چك كنند تا اثر دارو كم نشده باشد.

 سویا

مصرف فرآورده‌های لوبیای سویا و شیر سویا باعث كاهش اثر ضد لخته‌ای وارفارین و افزایش احتمال بروز لخته می‌گردد. از مصرف فرآورده‌های حاوی سویا خودداری نمایید.

گزنه

برگ‌های گیاه گزنه دارای ویتامین K می‌باشند و اثر وارفارین را كاهش می‌دهند، بنابراین از مصرف آن باید خودداری شود.

 جگر

جگر حیوانات و طیور منبع غنی از ویتامین K می‌باشد. میزان ویتامینK 100 گرم جگر معادل یك فنجان سبزیجات برگ سبز می‌باشد. در صورت مصرف 100 گرم جگر در روز باید از مصرف سایر منابع ویتامین K مانند انواع سبزیجات خودداری شود.

گریپ فروت

در صورت مصرف مداوم آب گریپ فروت اثر وارفارین زیاد شده و احتمال خونریزی را زیاد می‌كند. در مصرف گریپ فروت و آب گریپ فروت احتیاط كنید.

انبه

مصرف فرآورده‌های انبه و آب و عصاره انبه باعث افزایش اثر ضد لخته‌ای وارفارین و احتمال خونریزی می‌گردد، بنابراین باید از مصرف آن خودداری شود.

 زردچوبه و پیاز

این دو ماده غذایی هم دارای اثرات ضد لخته‌ای می‌باشند و مصرف زیاد آنها باعث افزایش احتمال خونریزی می‌گردد. مصرف یك عدد پیاز كوچك در روز منعی ندارد. توجه داشته باشید كه محدودیت‌های ذكر شده تنها در مورد سبزیجات برگ سبز می‌باشد و مصرف میوه‌ها محدودیتی ندارد. در این مورد تنها دو استثناء وجود دارد كه شامل انبه وگریپ فروت می‌باشد.

فرآورده‌های پروبیوتیك

مصرف فرآورده‌های پروبیوتیكی مانند ماست پروبیوتیك یا همان پروماس كه اخیرا به بازارهای كشور وارد شده است، باعث افزایش تولید ویتامین K در بدن می‌گردد، بنابراین مصرف اینگونه فرآورده‌ها باعث افزایش نیاز به مصرف وارفارین می‌گردد.

 

 

 

 برای خواندن بخش اول- غذاهایی كه با وارفارین تداخل دارند- اینجا کلیک کنید.

 

برچسب ها: چای سبز، زنجبیل، خواص زنجبیل، خواص سیر، سیر، وارفارین و رژیم غذایی، فرآورده‌های پروبیوتیك تعداد بازديد: 9469 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز