Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 21:00

14
آذر
هشدارهايی درخصوص بيماریهای گوارشی

هشدارهايی درخصوص بيماریهای گوارشی

با شروع فصل گرما، شیوع بیماری‌های روده‌ای افزایش می‌یابد. این بیماری‌ها كه با علائمی چون تهوع و استفراغ، اسهال و دل‌پیچه همراه هستند.

تحريريه پزشك امروز

 

مقدمه 

با شروع فصل گرما، شیوع بیماری‌های روده‌ای افزایش می‌یابد. این بیماری‌ها كه با علائمی چون تهوع و استفراغ، اسهال و دل‌پیچه همراه هستند. علت اغلب بیماری‌های روده‌ای (كه به نام گاستروآنژیت معروف می‌باشند) میكروب‌ها می‌باشند كه با رعایت اصول بهداشتی، به راحتی قابل پیشگیری می‌باشد. مهمترین عامل در ابتلا به این بیماری‌ها، عدم رعایت اصول بهداشتی در هنگام تهیه و پخت غذا و همچنین مصرف غذاهای غیربهداشتی در خارج از منزل می‌باشد. رعایت اصول بهداشتی ذیل تا حد زیادی می‌تواند شما را از ابتلا به این بیماری موذی در امان نگه دارد. 

- سبزیجات خام و میوه‌ها را پیش از مصرف حتما شسته و ضدعفونی نمائید. 

- در صورتی كه از سلامت میوه اطمینان ندارید، پوست آن را جدا نمائید. 

- از خرید مواد غذائی در خارج از منزل كه با دست كارگران در تماس هستند، جدا خودداری كنید.

- در مسافرت‌ها سعی كنید از آب بهداشتی بسته‌بندی شده استفاده نمائید.

- از مصرف شیر، دوغ، ماست و پنیر محلی خودداری نمائید و شیر را قبل از مصرف حتما بجوشانید.

- در تابستان هنگام گردش در پارك‌ها به تابلوهای هشداردهنده و مشخص‌كننده‌ی آب آشامیدنی و آب فضای سبز توجه نموده و از مصرف آب فضای سبز برای آشامیدن جدا خودداری كنید.

- آب چشمه‌ها همیشه سالم نیست، هنگام مسافرت و گردش در تابستان همواره از سلامت آب مصرفی اطمینان حاصل كنید و در صورت مشكوك بودن از آب جوشیده استفاده كنید. برای این منظور آب را به مدت یك دقیقه بجوشانید تا قابل آشامیدن شود.

خوراكی‌های خام یا پخته كه توسط دستفروشان دوره‌گرد عرضه می‌شود، بهداشتی نبوده و مصرف آن جایز نیست. 

- كوتاه كردن ناخن‌‌ها و تمیز نگه داشتن آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های اسهالی به‌خصوص نزد كودكان كمك می‌كند. 

- كاهو و سبزیجاتی كه به صورت خام مصرف می‌شوند، بایستی ابتدا با آب سالم و سپس با استفاده از مواد پاك‌كننده و ضدعفونی‌كننده شسته شود.

- از قرار دادن مواد غذائی شسته نشده در كنار مواد غذائی تمیز در داخل یخچال خودداری كنید

- به فرزندان خود آموزش دهید كه هرگز از فروشندگان دوره‌گرد خوراكی نخرند.

- از ریختن اشغال و زباله در رودخانه‌ها، معابر و اماكن عمومی جدا خودداری كنید.

- از مصرف محتویات قوطی‌های كنسرو و كمپوت باد كرده و دارای نشستی، خودداری نمایید.

- وقتی غذاهای پخته شده در درجه‌ی حرارت اتاق سرد می‌شوند، میكروب‌ها شروع به رشد و تكثیر می‌نمایند و هر چه بیشتر باقی بمانند، خطر مسمومیت در اثر خوردن این نوع غذاها بیشتر می‌شود.

- بسیاری از مواد غذائی خام به‌خصوص گوشت و مرغ، آلوده به میكروب‌های بیماریزا است و اگر خوب پخته نشود، ممكن است مصرف آن موجب بیماری شود.

- غذای پخته‌ی سالم با كوچك‌ترین تماس با غذای خام، آلوده می‌گردد. از تماس مواد غذائی خام با مواد غذائی پخته خودداری كنید.

- مواد غذائی را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگه دارید.

- انواع گوشت منجمد باید قبل از پختن از حالت انجماد خارج شود.

- گوشت و مواد پروتئینی را پس از یخ‌زدایی مجددا داخل فریزر قرار دهید.

- شیر پاستوریزه نشده غالبا به عوامل بیماریزا آلوده است، حتما شیر پاستوریزه نشده را به مدت 1 دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمایید.

- كشك مایع را قبل از مصرف به مدت 5 دقیقه بجوشانید تا به بیماری كشنده‌ی بوتولیسم مبتلا نشوید.

- برای اطمینان، انواع كنسرو را قبل از باز كردن و مصرف، به مدت 5 دقیقه در آب بجوشانید.

- كارد، سینی، سبد و سایر وسایل مورد استفاده برای پاك كردن سبزیجات پس از اتمام كار با مواد پاك‌كننده كاملا شستشو شود.

- هنگام پاك كردن سبزی، كاهو و امثال آنها، وسایل و ابزار كار و دست‌‌ها شدیدا آلوده می‌شوند، لذا از خوردن و آشامیدن هنگام كار و قبل از شستشوی دست‌ها با آب و صابون خودداری كنید.



برچسب ها: بیماری های گوارشی، علائم بیماری های گوارشی، علت بیماری های روده ای، پیشگیری از بیماری های گوارشی، غذاهای مخصوص بیماری های گوارشی تعداد بازديد: 829 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز