Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403 - 08:05

15
شهریور
قَلفِین

قَلفِین

آب ولرم، مایه خمیر و شكر با هم مخلوط كنید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آن‌گاه در كاسه مناسبی، روغن، شیر ولرم، زعفران، زردچوبه، مخلوط ادویه و نمك را با هم مخلوط كنید.

انسیه حافظی

 

 

مواد لازم

پودر خمیر مایه        2 قاشق چایخوری

آب ولرم                 80 میلی‌لیتر (یك‌سوم پیمانه)

شكر                     1 قاشق چایخوری

روغن مایع              100 گرم

شیر                      500 میلی‌لیتر (2 پیمانه)

زعفران و زردچوبه    به میزان لازم

مخلوط زیره سبز و سیاه، گشنیز، تخم شوید و سیاه‌دانه 2 قاشق سوپخوری

آرد                       حدود 800 گرم

نمك                    یك‌دوم قاشق چایخوری

خرما و گردو (در صورت تمایل)  یك‌دوم پیمانه

 روش تهیه قَلفِین

آب ولرم، مایه خمیر و شكر با هم مخلوط كنید، رویش را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا مایه خمیر فعال شود. آن‌گاه در كاسه مناسبی، روغن، شیر ولرم، زعفران، زردچوبه، مخلوط ادویه و نمك را با هم مخلوط كنید و مایه خمیر عمل آمده را بیفزائید. سپس آرد را به تدریج اضافه كنید تا حاصل شود و به دست نچسبد.

بعد آن را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در جای گرم نگه دارید تا حجمش دوبرابر شود. اكنون هر بار قدری از خمیر را بردارید و به شكل توپ درآورید. حالا آن را تخت كنید و قدری از مخلوط خرما و گردو وسط آن بگذارید و خمیر را جمع كنید.

رویش چنگال بزنید و با مخلوط شیر و زعفران آن را زرین كنید و در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، به مدت تقریبی 20-30 دقیقه بپزید.

یادآوری: در بیرجند این نان را در دیگ مسی كه به آن قلف می‌گویند، می‌پزند.

 

برچسب ها: روش تهیه قَلفِین، آموزش قَلفِین، تهیه قَلفِین، آشپزی با قَلفِین، مواد لازم قَلفِین، قَلفِین تعداد بازديد: 1457 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز