لیلا آیانی صفت
مواد لازم برای 1 عدد
كشمش پلوئی 110 گرم
آب پرتقال 1 قاشق سوپخوری
پودر مایه خمیر 1 قاشق سوپخوری
شكر 100 گرم
آب ولرم 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
كره نرم 115 گرم
تخممرغ 3 عدد
پوست لیموی رنده كرده 1 قاشق چایخوری
وانیلین یكچهارم قاشق چایخوری
آرد 420 گرم
شیر 125 میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
پرك بادام 30 گرم
بادام آسیاب كرده 90 گرم
پودر شكر به میزان لازم
روش تهیه كُچِلّوف
كشمش و آب پرتقال را در كاسه كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و كنار بگذارید. آنگاه مایه خمیر، یك قاشق چایخوری از شكر و آب ولرم را در ظرف مناسبی بریزید. رویش را بپوشانید و 5 دقیقه، در جای گرم نگه دارید تا مایه خمیر فعال شود. حالا كره و باقیمانده شكر را، با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود و تخممرغها را یكییكی بیفزائید.
اكنون پوست لیمو، وانیلین و مایه خمیر ورآمده را نیز اضافه كنید. آنگاه آرد و شیر را بهطور یك در میان درون مایه بریزید و مخلوط كنید تا خمیر مناسبی به دست آید. خمیر را در كاسه چربكرده بگذارید، رویش را بپوشانید و در حدود 1/5-2 ساعت، در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود.
اینك قالب كیك مورد نظر را چرب كنید و پرك بادام بپاشید. كشمش و بادام آسیاب كرده را با خمیر مخلوط كنید و كمی ورز دهید و در قالب بگذارید، روی قالب را بپوشانید و حدود 1 ساعت در جای گرم نگه دارید تا حجم خمیر دو برابر شود. اینك كچلوف را به مدت تقریبی 45 دقیقه، در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید.
یادآوری: بهتر است بعد از 35 دقیقه پخت، روی نان را با فویل بپوشانید تا رنگ نان خیلی تیره نشود!
یادآوری: میتوانید روی نان پخته و خنك شده پودر شكر بپاشید.