Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
شنبه 1 اردیبهشت 1403 - 01:27

4
آذر
ادويه هاي معطر و خوشبو را خودتان بسازيد

ادويه هاي معطر و خوشبو را خودتان بسازيد

ادويه‌ها پايه و اساس غذاهاي هندي هستند بنابراين در اينجا چند نمونه از ادويه‌...

ادويه‌ها پايه و اساس غذاهاي هندي هستند بنابراين در اينجا چند نمونه از ادويه‌هاي اصلي در اين سبك پخت را به شما آموزش مي‌دهيم:

ادويه گرام‌ماسالا

مواد لازم براي  16 قاشق سوپخوري

هل سبز      10 عدد
تخم‌گشنيز     6 قاشق سوپخوري
زيره     4 قاشق سوپخوري
ميخك     10 عدد
چوب دارچين      1 تكه‌ي 5 سانتيمتري
دانه‌ي فلفل سياه                  1 قاشق سوپخوري
برگ بو     3 عدد
جوز هندي رنده كرده                1 قاشق سوپخوري

 

روش تهيه

تابه‌ي مناسبي را روي حرارت ملايم قرار دهيد و قبل از افزودن ادويه‌ها آن را گرم كنيد. حالا دانه‌هاي هل را خرد كنيد و همراه با تخم گشنيز، زيره، ميخك، چوب‌دارچين، دانه‌ها‌ي فلفل سياه و برگ بو درون تابه‌ي گرم بريزيد. سپس اين مخلوط را پيوسته هم بزنيد تا عطر ادويه بلند شود. آنگاه پوست هل را بگيريد، چوب دارچين را خرد كنيد و همه‌ي ادويه را آسياب نمائيد. اكنون جوز هندي را به ادويه‌ي فراهم كرده بيفزائيد و مخلوط كنيد. اينك گرام ماسالا را در شيشه‌ي مناسبي بريزيد و درش را محكم ببنديد. 
يادآوري: گرام (garam) به معني گرم يا داغ و گرام ماسالا به معني ادويه‌‌ي داغ يا تند است. اين ادويه مخصوص شمال هندوستان است. اين ادويه را مي‌توان در پايان پخت روي غذا پاشيد و يا در مراحل اوليه‌ي پخت براي طعم بهتر به غذا افزود. گرام ماسالا براي انواع غذا از جمله خوراك‌هاي محتوي مرغ و ماهي مناسب است.

 

ادويه كاري به سبك سنگاپور

مواد لازم براي  10 قاشق سوپخوري
 

چيلي خشك     3-4 عدد
تخم گشنيز     6 قاشق سوپخوري
زيره     1 قاشق سوپخوري
رازيانه     1 قاشق سوپخوري
دانه‌ي فلفل سياه                  2 قاشق چايخوري
چوب دارچين     1 تكه‌ي 5/2 سانتيمتري
هل سبز     4 عدد
ميخك      6 عدد
زردچوبه     2 قاشق چايخوري
 

 

روش تهيه

چيلي و باقيمانده‌ي مواد لازم را غير از زردچوبه، در تابه‌ي مناسبي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. ادويه را پيوسته هم بزنيد تا عطرش بلند شود. آن‌گاه چوب دارچين را خرد كنيد، پوست هل را بگيريد و همه‌ي ادويه را آسياب كنيد. سپس زردچوبه را به آن بيفزائيد و مخلوط كنيد. اكنون ادويه را در شيشه‌ي مناسبي بريزيد و درش را محكم ببنديد و در جاي خشك و خنك نگه داريد.
يادآوري: اين ادويه براي تهيه‌ي انواع خوراك با گوشت ماكيان و گوشت قرمز مناسب است.

 


پودر كاري (هفت‌ دريا)

مواد لازم براي 13 قاشق سوپخوري
 

هل سفيد     6-8 عدد
تخم گشنيز     6 قاشق سوپخوري
زيره     3 قاشق سوپخوري
تخم كرفس     يك و يك‌دوم قاشق سوپخوري
چوب دارچين يا كاسيا     1 تكه‌ي 5 سانتيمتري
ميخك     6-8 عدد
پودر چيلي     1 قاشق سوپخوري
 

 

روش تهيه

دانه‌هاي هل را خرد كنيد و با باقيمانده‌ي مواد لازم، غير از پودر چيلي، در تابه‌ي مناسبي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. ادويه را پيوسته هم بزنيد تا عطرش بلند شود. آن‌گاه پوست دانه‌هاي هل را جدا كنيد و ادويه‌ي فراهم كرده را آسياب نمائيد و پودر چيلي را به آن بيفزائيد و مخلوط كنيد.
يادآوري: اين ادويه ملايم‌تر از ادويه‌هاي ديگر است كه بيشتر در سبك پخت كشورهاي اندونزي و مالزي كاربرد دارد و در غذاهائي همچون خوراك‌ها،كاري‌ها و كباب‌ها مورد مصرف قرار مي‌گيرد.

 

چَت ماسالا
 

اين ادويه (chat masala) يكي از ادويه‌هاي معروف هندي است كه اغلب همراه با سالاد مصرف مي‌شود. همچنين آن را بر روي ميوه‌هائي چون موز، پاپايا، گوآوا و سيب مي‌ريزند و يا براي معطر كردن پيش‌ غذاها كه قبل از غذاي اصلي سرو مي‌شود، به كار مي‌رود. زيرا طعم مطلوب و دلپذير آن اشتهاآور نيز مي‌باشد.
 

مواد لازم براي 2 و يك‌دوم قاشق سوپخوري
 

دانه‌ي فلفل سياه      1 قاشق چايخوري
زيره‌ي سياه     1 قاشق چايخوري
زيره‌ي سبز      1 قاشق چايخوري
دانه‌ي انار خشك      1 قاشق چايخوري
نمك دريا      1 قاشق چايخوري
انبه‌ي خشك آسياب كرده     1 قاشق چايخوري
فلفل قرمز آسياب كرده     يك‌دوم قاشق چايخوري
ادويه‌ي گرام ماسالا     يك‌دوم قاشق چايخوري (در صورت دلخواه)
 

روش تهيه

دانه‌هاي فلفل سياه، زيره‌ي سياه، زيره‌ي سبــز، دانــــه‌‌هاي انار و نمك دريا را آسياب كنيد. آن‌گاه پودرانبه، فلفل قرمز و گرام‌ماسالا را به ادويه بيفزائيد و خوب مخلوط كنيد و مصرف نمائيد.

 

تعداد بازديد: 1578 تعداد نظرات: 0

ارسال نظر

فیلم روز
تصویر روز