Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
دوشنبه 28 آبان 1397 - 12:35

12
تیر
ترفند جدید برای خوردن سبزی بیشتر

ترفند جدید برای خوردن سبزی بیشتر

روزانه مصرف پنج سهم از میوه‌ها و سبزیجات به ما توصیه می‌شود. در مورد بچه‌ها این مساله اهمیت بسزایی پیدا می‌کند، چرا که مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری از این طریق باید به بدن آنها برسد.

نیکی پاک‌بین؛ کارشناس ارشد بیولوژی

 

همان‌طور که می‌دانید روزانه مصرف پنج سهم از میوه‌ها و سبزیجات به ما توصیه می‌شود.

در مورد بچه‌ها این مساله اهمیت بسزایی پیدا می‌کند، چرا که مواد مغذی و ویتامین‌های مفید و ضروری از این طریق باید به بدن آنها برسد.

اما کودکان زیاد تمایلی به مصرف این خوراکی‌ها نشان نمی‌دهند.

این در حالی است که مصرف این مواد مغذی سالم می‌تواند عامل مهمی در جلوگیری از بروز چاقی در بزرگسالی آن‌ها باشد.

بر اساس گزارشی که در رابطه با مصرف سبزیجات توسط موسسه بهداشت انگلیس در آگوست سال جاری منتشر شده است، کودکان حتماً باید خوراکی‌هایی همچون هویج، ساقه کرفس و انواع فلفل‌های شیرین رنگی را به عنوان میان وعده در تغذیه روزانه خود داشته باشند.

فاکتوری به نام سیری

طیق یک مطالعه صورت گرفته، عامل ایجاد سیری می‌تواند باعث خاتمه دادن به غذا خوردن یا کاهش اشتها به مصرف یک ماده غذایی و رو آوردن به مصرف انواع دیگری از خوراکی‌ها گردد. پژوهشگران می‌گویند مواد غذایی مانند سیب که نیاز به جویدن بیشتری دارند باعث ترشح میزان بالاتری از عامل ایجاد سیری در بدن می‌شوند و در نتیجه مقدار مصرف آن ماده غذایی نسبت به نوعی که نیاز به جویدن کمتری دارد مانند پوره سیب، کمتر می‌شود. محققان می‌افزایند بچه‌ها نسبت به بزرگسالان از نظر فاکتور سیری تفاوت‌هایی را نشان می‌دهند، اما هنوز اطلاعات پژوهشگران در این زمینه به اندازه کافی نتیجه بخش نبوده است.

آن‌ها بدنبال راه‌هایی برای کاهش یا افزایش این عامل در کودکان هستند و هنوز هم مشغول انجام تحقیقات وسیع می‌باشند.

برای انجام این مطالعات، هویج و خیار به عنوان دو مورد از سبزیجات مفید برای کودکان به عنوان ماده غذایی مورد آزمایش انتخاب شدند.

در این بررسی هفتاد و دو کودک به عنوان نمونه از بچه‌های دبستانی انتخاب شدند و طی دو روز پانصد گرم هویج، یک روز پوست کنده و یک روز خرد شده در اختیار آنها که دو ساعت قبل از آن فقط آب نوشیده بودند، گذاشته شد تا ظرف مدت ده دقیقه میزان مصرف هویج در آنها بررسی گردد.

نتایج چنین نشان می‌دادند که بین مصرف انواع هویج خرد شده و خرد نشده در بین بچه‌ها تفاوتی از نظر افزایش فاکتور سیری مشاهده نمی‌شود، چرا که با مصرف تکه‌های هویج کامل افزایشی در میزان فاکتور سیری در بچه‌ها دیده نشد.

نتایج همچنین بیانگر نکته جالب دیگری هم در بچه‌ها بود و آن اینکه:

هویج‌های کامل نسبت به هویج‌های خرد شده بیشتر توسط بچه‌ها خورده شده بودند پس: قطعات بزرگ‌تر مواد خوراکی باعث افزایش میزان مصرف می‌شوند.

با این تفاسیر محققان پیشنهاد می‌کنند:

قطعات بزرگتر سبزیجات را به وعده‌های غذایی بچه‌ها بیفزایید تا میزان مصرف آنها از این دسته خوراکی‌ها بالاتر رود.

پژوهشگران به نکته جالب توجه دیگری نیز رسیده‌اند.

اگر می‌خواهید مصرف میان وعده‌های ناسالم چون شکلات را در بچه‌ها کم کنید آنها را به قطعات کوچک‌تری تقسیم کنید.

 

برچسب ها: غذای کودک، تغذیه کودک، سبزیجات، کودک و سبزیجات، مصرف سبزیجات در بچه ها، کودک و مصرف سبزیجات، سبزیجات مفید برای کودکان، فاکتور سیری تعداد بازديد: 161 تعداد نظرات: 0

نظر شما در مورد این مقاله چیست؟

فیلم روز
تصویر روز